Sivu 1/1

Led valot peräkärryssä

Lähetetty: 31 Loka 2019, 10:10
Kirjoittaja wsaarja
Kärryn valot kaipaa kunnostusta. Kiukkuileeko nykybemarit kärryn led valoista? Tekis mieli vaihtaa sellaiset kun olisivat kestävämmät kärryssä mutta alkaako auto valittamaan vioista?

Re: Led valot peräkärryssä

Lähetetty: 02 Marras 2019, 08:19
Kirjoittaja masaf1
Ei kiukkuile aikaan kärrissä, jossa uutena led-valot.

Re: Led valot peräkärryssä

Lähetetty: 02 Marras 2019, 14:15
Kirjoittaja jpk
Muutama vuosi sitten uusin samoin peräkärryyn valoja. Ostin ensin LED peräkärryvalosarjan, mutta se ei oikein toiminut. Auto oli X3/F25, jossa perustakavalot olivat kyllä LEDejä mutta jarruvalot ja vilkut hehkulamppuja. Auton vetokoukku sähköliitäntöineen oli myös alkuperäinen tehdasasennus. LED kärryvalot välkkyivät ikävästi ja autokin varoitteli kärryn valojen toiminnasta. LED valosarja oli Motonetistä ostettu ja veinkin sarjan takaisin ja se vaihdettiin perinteiseen hehkulamppusarjaan, joka pelasikin Ok.

Toiminta varmaan riippu kärryjen LED sarjan toteutuksesta ja tietysti myös autosta, mutta minun kohdalla tuo valitsemani LED kärrysarja ei siis toiminut.

Re: Led valot peräkärryssä

Lähetetty: 02 Marras 2019, 14:46
Kirjoittaja Wonderi
Jos ei ledeillä suoraan toimi, voi laittaa lisävastukset sarjaan ledien kanssa. Tuttu juttu vaihdettaessa hehkulamppuautoon ledit, varsinkin vilkkuihin joiden vilkkumistahti vanhoissa autoissa on polttimokuormasta riippuvainen.

Re: Led valot peräkärryssä

Lähetetty: 02 Marras 2019, 16:01
Kirjoittaja Aero
Kyllä ne kuormahämyledit kannattaa laittaa rinnan eikä sarjaan. Sarjavastus rajoittaa kokonaisvirtaa, rinnakkaisvastus lisää sitä.

Lisäksi jos auto testailee polttimoita (en tiedä testaako bemari) ns. aktiivisesti antamalla pimeälle polttimolle pienen pulssin johon hehkulanka ei ehdi reagoida, niin ledit vilkkuu tuossa touhussa ja moiset tarvii filtteröidä pois.

Re: Led valot peräkärryssä

Lähetetty: 02 Marras 2019, 16:55
Kirjoittaja Juha
Mitenköhän nuo on tehtaalla toteutettu? Mulla on saksalainen Hulco-kärry, jossa kaikki valot rekkarinvaloja lukuunottamatta on ledejä. Ei tule herjaa mihinkään autoon, joilla sitä on vedetty. Pistävätköhän vastuksia sopiviin paikkoihin?

Re: Led valot peräkärryssä

Lähetetty: 02 Marras 2019, 17:59
Kirjoittaja jpk
Joo, kyllä omassa X3/F25:ssä välkkyminen oli juuri sitä, kun auto testaa lyhyellä pulssilla, onko polttimo paikallaan. Tämä lyhyt pulssi ei tosiaan hehkulampusta näy mitenkään ulospäin, mutta vain vähän virtaa tarvitsevasta LEDistä näkyykin välkkymisenä. Ja LEDien kanssa yleensä pitää laittaa vastuksia rinnalle, jotta auton tunnistimet näkisivät LEDin miltei hehkulampun suuruisena kuormana mutta vastusten virittely LEDien rinnalle on ikävä lisävaiva. Ehkä tehdastekoinen kärry LEDeineen on ammattimaisemmin suunniteltu ja varustettu eri autotyyppejä silmälläpitäen esim. LEDien käytön suhteen.