Pikkuvahvarilla olevan 676 hifin päivitys

Yleistä keskustelua tekniikasta ja varusteista
Mr.Ti
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 16
Liittynyt: 23 Helmi 2022, 15:52

Olisi suunniteilla päivitellä e63 "hifejä", joissa ei ole kuin pieni vahvistin penkinalusbassoille. Optimi olis laitella 6 kanavainen Hi-input vahvari DSP:llä, mutta niitä on vähän heikosti saatavilla ja hinnat karkaa melkoisesti vs 4 kanavaiset. Tässä sitten pälkähti päähän, että millaisessa muodossa se penkin alla olevien bassojen vahvistin ottaa signaalin sisään? Tuon CCC navin saisi varmaan koodattua sellaiseksi, että soittimelta lähtee linjatasoinen signaali eteenpäin? Siitä pääsisi sellaiseen lopputulokseen, että esimerkiksi pioneerin 4-kanavainen dsp vahvari konffattavilla lähdöillä sopisi, kun laittaisi bassojen lähdön menemään vahvarin kautta. Olisko tämmönen edes teoreettisella tasolla mahdollinen syseemi? Mä en oo missään tapauksessa rakentamassa mitään hifi-autoa, pieni perusparannus vaan mielessä. Ajatuksena myös se, että jos ovipahveja tulisi irroiteltua, niin sinne voisi sitten samalla laitella vähän parempaa kaiutinta ja puhti niille riittäisi.

Edit:
-Halvin vaihtoehto Pioneer DEQ-S1000A2, jonka autta syöttäisi tehtaan pikkuvahvaria, silleen saisi kaikki kaiuttimet DSP:n alle. Lopulla rahalla vois ostaa vaikka Mr12voltin carplay palikan.

-Jos päättäisi mennä ilman DSP:tä Axton A601 olis aika simppeli valinta, hinta alle 300e. Pudottais vaan tehtaan vahvarin pois ja vetäis johdot penkkien alle. Yleinen konsensus taitaa vaan olla, että DSP olis tosi hyvä olla.

-Sonyllä olis xm-gs6dsp, jossa jo valmiiksi bluetooth streamaus, Hinta 500-600e

-Eton STEALTH7.1DSP olis myös ok ja siinäkin hi res bluetoot streamaus vakiona, hinta 700e nurkilla. Tää on sitten jo kipurajan ihan yläpäässä tai ylikin.
-

Semmoset vahvarit pudotan pois, mihin täytyy otaa erikseen vielä 150e kortti streamausta varten.
Mini Cooper S "JCW"
BMW e63 630i
Smart Fortwo 0.8cdi
jaki
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 1250
Liittynyt: 22 Joulu 2010, 10:52
Auto: F31 320d
Paikkakunta: Tuusula
Viesti:

Googlaa E60/61 hifi-optioita netistä. samat säännöt pätee kuin E63/64
Sub lähtö on linja, mutta sieltä tulee vain bassoa ulos.
Koko CCC:n saa tuottamaan lineaarista noin linjatasoista, mutta vaatii, että se flashataan E90- softalla ja koodataan sopivasti. Ei ihan iisi proggis kuitenkaan.
http://www.jakiltech.fi BMW diagnostiikka & ohjelmointeja. FRM3 korjaukset, DME DDE kloonaukset, KESÄTARJOUKSIA 2024!
Mr.Ti
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 16
Liittynyt: 23 Helmi 2022, 15:52

Tässä on aika tuskassa tullut vedettyä nettiä läpi 99% jutusta koskee lähinnä niitä malleja, joissa on kontissa oikea vahvari tai sitten sitä ei ole ollenkaan. Näihin omaa kokoonpanoa vastaaviin löytyy tosi huonosti juttua, tai sitten on päädytty oikaisemaan ja laitettu vahvari vain etupäähän ja penkinalusbassoille. Tuossa kun on nuo kuusi kanavaa, niin haluaisin ajaa niitä kaikkia vahvarilla. Periaatteena tosiaan se, että ensin syötöpuoli kuntoon ja sitten voisi myöhemmin päivitellä elementtejä, jos siltä tuntuu. Hyvä tieto tuo takapään signaali. Silloinhan sen voisi ottaa sieltä vahvistimen DSP:ltä, tosin sen säätämisellä ei varmaan saataisi oikein mitään erityistä aikaiseksi.

Axton A601 olis sinänsä sopiva kampe tonne, mutta siitä uupuu se DSP ja streamaus mahdollisuudet. Mahtuis varmaan koelaudan sisällekin vielä suht kätevästi. Lisäksi se tehtaan suodatus niitä penkinalusbassoja ajatellen toimisi ehkä jotenkuten ok. Olis ainakin simppeli laite väliin tyyppinen homma. Johdot vois vetää erikseen penkkien alle tai koplata ne takapään vahvistimen liittimestä. Sitten jos haluais vetää vimpan päälle setin, laittais sen Eton Stealth 7 DSP:n. Hyvällä tuurilla sekin menis vielä koelaudan sisälle ja olis täysin kännykällä tai läppärillä säädettävissä.

https://www.autostudio.fi/fi/product/et ... ALTH7.1DSP

Edit:
Mitä semmosesta koodaushommasta joutuis köyhtymään :) Sittenhän vois periaatteessa tehdä RCA liittimet suoraan mankan taakse johtoihin ja kytkeä ne vahvariin. Ei olis sekään huono vaihtoehto.

Toisaalta jos se takakontin vahvari syö linjaa sisään, niin sittenhän DSP:n RCA-lähöstä voisi työntää sinne signaalin ja Hi-inputtiin ottais vaan ne neljä kanavaa. DSP:llä vois sitten säätää sitä kontin pikkuvahvistimelle menevää linjaa, eikös se linjan suodatus tehdä huitenkin headunitissa, eikä siellä takapään vahvarissa?
Mini Cooper S "JCW"
BMW e63 630i
Smart Fortwo 0.8cdi
Vastaa Viestiin