F11 520 tasainen etupään nakutus/kilinä

Timbre
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 1
Liittynyt: 17 Syys 2018, 20:09

F11 520 tasainen etupään nakutus/kilinä

Viesti Kirjoittaja Timbre » 17 Syys 2018, 20:26

Mulla olisi oikeastaan kaksi kysymystä, joihin kaipaan mielipiteitä:

Löytyisiköhän täältä hyviä ideoita mikä aiheuttaa 165000 km ajetussa 2011 vuosimallin 520 farkussa suoraan ajettaessa nopeuden mukaan kiihtyvää ja hidastuvaa nakutusta/kilinää, joka kuuluu auton sisään ja on myös kuultavissa ikkuna auki ajettaessa etenkin vasemmalta? Vaivaa 20-60km/h vauhdeissa, tästä ylöspäin ääntä ei erota. Lisäksi samanlainen ääni kuuluu kolahtavana auton heilahdusten mukana, jos ajaa jyrkkää kaarretta hitaasti epätasaisella alustalla. Ääni voi olla poissa päivän tai pari, yleensä lämpimäksi ajettuna alkaa kuulua uudelleen.

Asiaahan on tutkittu ja korjailtu merkkiliikkeen toimesta jo 5 kertaa, mm. hammastanko vaihdettu. Jokaisella edellisellä kerralla on mainittu ettei jarruista, alustasta, kardaanista, tukivarsista ym. löydy poikkeavaa. Edellisellä huoltokerralla jollain tavoin vasenta etujarrua kiristelty, jolla ei ollut vaikutusta ääneen. Nyt kerrottiin, että pari viikkoa sitten saman huollon toimesta ongelmattomiksi todetut jarrupalat pääsisivät "liikkumaan" ja aiheuttaisivat äänen. Kuulostaako teistä järkevältä? :conf:

Toinen kysymys sitten onkin, mihin huoltoon auto kannattaisi viedä pk-sedulla, jotta ongelma tulisi todennäköisimmin hoidetuksi? Alkaa vähitellen nyppimään jatkuva huollossa ravaaminen.