320i E36 -95 Ei käynnisty

nemn
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 3
Liittynyt: 20 Helmi 2013, 09:52

320i E36 -95 Ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja nemn » 20 Helmi 2013, 10:02

Joo eli pihassa makaa tollanen vm 95, E36 farkku.
Siihen on n. puoltoista vuotta sit vaihdettu uus akku ja startti, kun ei enää lähteny huoltiksen pihasta.
Korjaaja sano, et molemmat oli ihan loppu ja sillon ei tosiaan kuulunu, kun pieni naksuna (solenoidi?) kun avaimesta väänsi.

No, alkutalvesta oli käyntiinlähtö ongelmia. Pari kertaa saatiin sit apuvirralla käyntiin. Nyt ei enää silläkään, eli virran saannissa ei ongelmaa. Nyt se "jurmuttaa", mut ei lyö starttia päälle. Voiko siis olla, että startti on taas sanonu sopimuksen irti, vai onko siel vielä jotain muita osia, mitkä voi aiheuttaa tollasen?
Ja bensa haisee kyllä, kun koittaa jurmuttaa, eli pumppu toimii.

Ainiin ja se vielä. Autoon murtauduttiin vähän sen startin vaihdon jälkeen. Oli yritetty johdoista käyntiin. Eli voiko tolla olla osuutta asiaan? On kokeiltu myös sillä siruavaimella, et jos olis käynnistyksenestossa jotain häikkää, mut ei auttanu.

Avatar
salmol
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 3802
Liittynyt: 18 Loka 2012, 19:33
Auto: BMW F36 420dA xDrive Gran Coupe
Paikkakunta: Helsinki

Re: 320i E36 -95 Ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja salmol » 20 Helmi 2013, 10:36

nemn kirjoitti:Joo eli pihassa makaa tollanen vm 95, E36 farkku.
Siihen on n. puoltoista vuotta sit vaihdettu uus akku ja startti, kun ei enää lähteny huoltiksen pihasta.
Korjaaja sano, et molemmat oli ihan loppu ja sillon ei tosiaan kuulunu, kun pieni naksuna (solenoidi?) kun avaimesta väänsi.

No, alkutalvesta oli käyntiinlähtö ongelmia. Pari kertaa saatiin sit apuvirralla käyntiin. Nyt ei enää silläkään, eli virran saannissa ei ongelmaa. Nyt se "jurmuttaa", mut ei lyö starttia päälle. Voiko siis olla, että startti on taas sanonu sopimuksen irti, vai onko siel vielä jotain muita osia, mitkä voi aiheuttaa tollasen?
Ja bensa haisee kyllä, kun koittaa jurmuttaa, eli pumppu toimii.

Ainiin ja se vielä. Autoon murtauduttiin vähän sen startin vaihdon jälkeen. Oli yritetty johdoista käyntiin. Eli voiko tolla olla osuutta asiaan? On kokeiltu myös sillä siruavaimella, et jos olis käynnistyksenestossa jotain häikkää, mut ei auttanu.
Oletko kokeillut ladata akkua laturilla täyteen? CTEK-laturit on hyviä jotka tunnistavat myös akun joka on loppu. Voi olla että apuvirtaa antava auto ei anna tarpeeksi virtaa jos akku on kuollut vaan starttaaminen vaatisi jonkun kuorma-auton antamaan virtaa.

Joka tapauksessa epäilen että jos startti ei pyöri vaan kuuluu jurnutus niin jännite ei riitä, silloin se tekee tuota. Toinen vaihtoehto on tietty jos startti on mennyt uudestaan rikki, mutta en oikein usko.
Nyt: BMW F36 420dA xDrive Gran Coupe (Celtic Tuning 240hp, 440nm)
Ex: BMW F30 320dA, BMW R 850 R, Volvo C30 2.0dA, Volvo S80 2.9, Opel Vectra 1.6 S, Peugeot 309 1.6

nemn
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 3
Liittynyt: 20 Helmi 2013, 09:52

Re: 320i E36 -95 Ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja nemn » 20 Helmi 2013, 11:14

Joo, siis akku on pari kertaa ladattu täyteen. Eka kerta oli juurikin sillon, kun oltiin apuvirran avulla saatu siirrettyä talliin. Sillon lähti täydellä akulla.
Sit koitettiin vielä, et vaihdettiin koko akku uuteen, kun meni vielä takuun piikkiin.
Sillon lähti pari kertaa vielä käyntiin jollain sivuäänellä varustettuna. Seisoi pari päivää käyttämättömänä pihalla ja sit lähti vielä sillonkin ekalla kivasti. Ei kuitenkaan ajettu, sammutettiin vaan ja seuraavana päivänä ei enää lähtenyt.
Ja myös tämän jälkeen akku on kertaalleen ladattu täyteen.

nemn
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 3
Liittynyt: 20 Helmi 2013, 09:52

Re: 320i E36 -95 Ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja nemn » 31 Maalis 2013, 17:16

Vika löytyi!

Avatar
salmol
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 3802
Liittynyt: 18 Loka 2012, 19:33
Auto: BMW F36 420dA xDrive Gran Coupe
Paikkakunta: Helsinki

Re: 320i E36 -95 Ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja salmol » 31 Maalis 2013, 21:10

nemn kirjoitti:Vika löytyi!
Mikä oli vika?
Nyt: BMW F36 420dA xDrive Gran Coupe (Celtic Tuning 240hp, 440nm)
Ex: BMW F30 320dA, BMW R 850 R, Volvo C30 2.0dA, Volvo S80 2.9, Opel Vectra 1.6 S, Peugeot 309 1.6