Sivu 1/1

Hullut helluntailaiset -Harhaanjohtajat

Lähetetty: 13 Huhti 2017, 15:02
Kirjoittaja Bemisti
Terve kritiiki ja arvostelu on aina paikallaan, mutta tällä kertaa sattui melkoinen ylilyönti. Helluntailaisten piikkiin on laitettu sellaista mikä ei millään muotoa liity, eikä kuulu helluntalaisuuteen. Totuudessa olisi hyvä pysyä silloinkin, kun se ei satu jostain syystä miellyttämään.
Luulisi, että yli 30 vuotisen uskossa oloni aikana olisin edes kerran törmännyt kirjassa väitettyihin "hellarirituaaleihin". Olen hämmentynyt.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2017041 ... 5_uu.shtml

Re: Hullut helluntailaiset -Harhaanjohtajat

Lähetetty: 13 Huhti 2017, 15:06
Kirjoittaja Juha
Onko tämmöstä pakko ruveta täällä puimaan? Jumaliin uskominen ja niistä vaahtoaminen saa vain pahaa aikaan.

Re: Hullut helluntailaiset -Harhaanjohtajat

Lähetetty: 13 Huhti 2017, 15:22
Kirjoittaja Bemisti
Juha kirjoitti:Onko tämmöstä pakko ruveta täällä puimaan? Jumaliin uskominen ja niistä vaahtoaminen saa vain pahaa aikaan.
Ei suinkaan pakko ole, eikä vaahtoaminen kuulu tapoihini. Onko aihe säännöissä kielletty? Olen samaa mieltä, jumaliin uskominen saa, ja on saanut paljon pahaa aikaan.

Hullut helluntailaiset -Harhaanjohtajat

Lähetetty: 13 Huhti 2017, 21:27
Kirjoittaja salmol
Mun mielestä nämä uskontojutut voi jättää täältä pois. Muuten menee johonkin homoilu, ahdasmielisyys, jumalattomat, yms tanan tyhmään vääntämiseen. Uskokoot kuka haluaa vaikka kruunupäiseen etanaan, mutta ei tartte täällä vääntää sitä satua.

Re: Hullut helluntailaiset -Harhaanjohtajat

Lähetetty: 13 Huhti 2017, 21:44
Kirjoittaja Juha
salmol kirjoitti:Mun mielestä nämä uskontojutut voi jättää täältä pois. Muuten menee johonkin homoilu, ahdasmielisyys, jumalattomat, yms tanan tyhmään vääntämiseen. Uskokoot kuka haluaa vaikka kruunupäiseen etanaan, mutta ei tartte täällä vääntää sitä satua.
Right on, bro.

Re: Hullut helluntailaiset -Harhaanjohtajat

Lähetetty: 13 Huhti 2017, 22:54
Kirjoittaja Aero
Useilla autofoorumeilla on joko kirjoitettu tai kirjoittamaton sääntö, että uskonnosta ja politiikasta ei keskustella. Vaikka molemmista voikin saada aikaan ihan järkevää keskustelua, tuppaavat nämä kaksi aihetta vääntymään turhan usein ikäville raiteille, mikä ei tuota iloa yhdellekään keskustelupuolelle.

Re: Hullut helluntailaiset -Harhaanjohtajat

Lähetetty: 14 Huhti 2017, 10:41
Kirjoittaja Bemisti
Aero kirjoitti:Useilla autofoorumeilla on joko kirjoitettu tai kirjoittamaton sääntö, että uskonnosta ja politiikasta ei keskustella. Vaikka molemmista voikin saada aikaan ihan järkevää keskustelua, tuppaavat nämä kaksi aihetta vääntymään turhan usein ikäville raiteille, mikä ei tuota iloa yhdellekään keskustelupuolelle.
On totta, että uskonto ja uskonasiat ovat arkoja aiheita. Olen useissa yhteyksissä havainnut, että ateistit ovat ne jotka sortuvat tyhjän inttämiseen ja toisten kokemusten kiistämiseen. Kenenkään kokemuksia kun ei kukaan toinen voi kiistää.

Mitä tarkoitat "ikävillä raiteilla"?

Olen käynyt monia hyviä keskusteluja eri tavalla ajattelevien ihmisten kanssa. Hyvä keskustelu saadaan aikaan vain, jos molemmat osapuolet kunnioittavat toisiaan.
Mutta... jos raati on sitä mieltä, että aihe ei sovi tänne, niin vaihdetaan puheenaihetta..

Re: Hullut helluntailaiset -Harhaanjohtajat

Lähetetty: 14 Huhti 2017, 11:15
Kirjoittaja Aero
Bemisti kirjoitti:On totta, että uskonto ja uskonasiat ovat arkoja aiheita. Olen useissa yhteyksissä havainnut, että ateistit ovat ne jotka sortuvat tyhjän inttämiseen ja toisten kokemusten kiistämiseen. Kenenkään kokemuksia kun ei kukaan toinen voi kiistää.
Niin, en tarkoituksella eritellyt, kuka keskustelun milloinkin vetää lonkkaan, koska sitä ei voi tehdä. Kyse on aiheista, jotka sisältävät ennen kaikkea vahvoja mielipiteitä ja se lähes poikkeuksetta näkyy, puolelta ja toiselta.
Bemisti kirjoitti: Mitä tarkoitat "ikävillä raiteilla"?
Paasaamista, jankuttamista, loputonta väittelyä ja jopa tappelua. Pahimmillaan tilannetta, joka kasvotusten päätyisi (joukko-)käsirysyyn.
Bemisti kirjoitti: Olen käynyt monia hyviä keskusteluja eri tavalla ajattelevien ihmisten kanssa. Hyvä keskustelu saadaan aikaan vain, jos molemmat osapuolet kunnioittavat toisiaan.
...joka käytännössä taitaa useimmiten tarkoittaa kahdenkeskeistä, naamatusten tapahtuvaa keskustelua. Silloin on paljon helpompi yrittää lukea ja ymmärtää toista kuin julkisesti porukalla pelkästään tekstipohjaisesti (joo, saa tänne kuviakin, mutta ei sekään ole sama asia) vääntäen. Foorumilla soppaan saadaan aina useita kokkeja, eikä se yleensä paranna soppaa.
Bemisti kirjoitti: Mutta... jos raati on sitä mieltä, että aihe ei sovi tänne, niin vaihdetaan puheenaihetta..
Henkilökohtaisesti jättäisin mielelläni aiheen tältäkin foorumilta pois.

Re: Hullut helluntailaiset -Harhaanjohtajat

Lähetetty: 14 Huhti 2017, 12:56
Kirjoittaja salmol
Jep. Moderaattorit voivat tämän ketjun sulkea.

Re: Hullut helluntailaiset -Harhaanjohtajat

Lähetetty: 14 Huhti 2017, 13:48
Kirjoittaja Juha
Otsikko tässä ketjussa on kyllä harvinaisen osuva. Hih, pääsimpä sanomaan ennen lukkoa...

Re: Hullut helluntailaiset -Harhaanjohtajat

Lähetetty: 19 Huhti 2017, 14:34
Kirjoittaja Petteri75
Uskomukset, uskonto ja usko eivät kuulu harrastusforumille, jota tämäkin edustaa. Pois, kiitos.