E46 etanolimuutos

Ande
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 9
Liittynyt: 01 Huhti 2012, 13:21
Paikkakunta: Helsinki

E46 etanolimuutos

Viesti Kirjoittaja Ande » 01 Huhti 2012, 14:07

Olen aikeissa hankkia e46 coupe:n 1.9L ottomoottorilla tai sitten pienimmällä kutoskoneella. Onko täällä ihmisillä tietoa mitä kannattaa tehdä jos tällaisella autolla haluaa ajaa etanolilla eli tällä st1:n re85:llä?
Moottorinohjauksen ja suuttimien väliin myydään jotain lisälaatikkoa. Minua tällainen laite epäilyttää. Ilmeisesti se vaan vääristää moottorinohjauksen suuttimille antamaa signaalia, jotta polttoainetta suihkutettaisiin enemmän. Etanolissahan on pienempi energiasisältä kuin bensassa.
Voisiko vastaavat taikka paremmat muutokset teettää suoraan moottorinohjauksen ohjelmistoon? Millä perusteella auto tietää mitä polttoainetta tai niiden sekoitusta tankissa on? Käytetäänkö siihen lambdan ja nakutusanturintietoja vai jotain tankissa olevaa anturia? Mitään kunnollista tietoa ja varsinkin yksityiskohtaista tähän malliin (tai ylipäätään) on vaikea saada.
Komponenttien etanolin kestävyyttä en epäile ja tuskin mitään muutoksia voi alle 100 000km ajon aikana tulla. Sen enempää näillä autoilla tuskin ajetaankaan.
Onko kukaan kokeillut käyttää etanolia tai jotain pienempää suhdetta (esim 50/50) ilman mitään muutoksia?

Ande
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 9
Liittynyt: 01 Huhti 2012, 13:21
Paikkakunta: Helsinki

Re: E46 etanolimuutos

Viesti Kirjoittaja Ande » 03 Maalis 2013, 18:10

En ole vielä löytänyt ketään, joka pystyisi tekemään softamuutoksen ja omassa autossa (M52B28TU moottori) olen kokeillut vain sekakäytössä. Ajoin kesällä 3000km 1/4 sekoitussuhteella 95 ja e85. Toimi hyvin kunnes sytytti vikavalon. Tällöinkään ei moottorin käynnissä ollut mitään vikaa. Vikakoodina oli liian laiha seos. Lambdasopeutuma oli 11% eli bensiinikäyttöön verrattuna suuri. Ajattelin että olkoon etanolin käyttö toistaiseksi, kun tuo moottori on niin nirso.

Kennedy
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 239
Liittynyt: 27 Syys 2012, 12:51
Auto: Nissan Z31 Turbo, Ei käyttistä
Paikkakunta: Järvenpää

Re: E46 etanolimuutos

Viesti Kirjoittaja Kennedy » 04 Maalis 2013, 07:44

Ande kirjoitti: Moottorinohjauksen ja suuttimien väliin myydään jotain lisälaatikkoa. Minua tällainen laite epäilyttää. Ilmeisesti se vaan vääristää moottorinohjauksen suuttimille antamaa signaalia, jotta polttoainetta suihkutettaisiin enemmän.
Epäilyttää, mutta silti ajelet säätämättömällä laitteella sekoittaen bensaa ja etanolia.
Hommaa se boxi väliin ja unohda ecun muokkaus. Pääset halvemmalla ja helpommalla.
Toinen vaihtoehto on bensanpaineensäädin ja lisää soppaa. Suoraan isommat suuttimetkin toimii. Tosin tässä kohtaa ei tartte enää bensalla sitten ajella.

http://www.dnsf.org/forum/index.php?topic=65289" onclick="window.open(this.href);return false;
Tuosta luettavaa.