E93 2008 käsijarrun laahaus/vikinä

BirkalaSetä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 1
Liittynyt: 08 Syys 2018, 17:55

E93 2008 käsijarrun laahaus/vikinä

Viesti Kirjoittaja BirkalaSetä » 08 Syys 2018, 18:47

Tervehdys uutena käyttäjänä arvon foorumilaisille. Ja heti tiukkaa kyselyä.
Pahoitteluni jos se, etten löytänyt aiheesta mahdollista aiempaa keskustelua, johtuu vain osaamattomuudestani, yritin kyllä hakua hyödyntää...

Ongelmana siis -08 noin 90tkm ajetun E93 320i käsijarru. Tai luulisin että ongelman lähde on nimenomaan siinä.
Alkuperäinen oire oli ajossa kuuluva korkeahko vinkuna. Se ei tule esimerkiksi ikkunan tai katon tiivisteistä koska se kuuluu myös katto auki. Hitaassa ajossa, noin 40kmh, sen kuulee tasaisesti toistuvana kahaduksena ja vaikka hälytyspiippaus kuuntelua haittaakin, käsijarrua päällä pitämällä toistuva kahahdus muuttui toistuvaksi vinkahdukseksi.

Yritin taklata ongelmaa uusimalla takapäähän jarrulevyt koska ajattelin ongelman johtuvan kierosta/epämuotoisesta levystä tai siis oikeammin rummusta. Operaation yhteydessä käsijarrua säätäessäni huomasin kuitenkin oudon ilmiön. Kun aloin lähentää paloja rumpuun, niin ne alkoivat laahaamaan rengasta pyörittäessä vain osalla kierrosta. Olettaisin että Brembo osaa tehdä levynsä/rumpunsa pyöreiksi ja rummun sisällähän ei ole pyöriviä osia, joten tuo periaatteessa tarkoittaisi että napa pyörisi epäkeskeisesti akseliin nähden. Tai se on ainoa vaihtoehto minkä itse osaan ajatella. Ja mikä moista taas aiheuttaisi, siitä ei mitään käsitystä.
Lopputulos oli joka tapauksessa se, että käsijarru nousee käytössä lähes yläasentoonsa ennenkuin pitää kunnolla ja sama äärimmäisen ärsyttävä vikinä jatkuu.

Olisiko kenelläkään vastaavia kokemuksia ja ratkaisua ongelmaan? Kaikki hyvät vinkit tervetulleita, hävettää ajaa kiljuvalla autolla. Kiskaisen kohta nyrkillisen vaseliinia sinne rumpuun niin oletettavasti loppuu pahimmat ulinat...