E91 LCI WEBASTO

E90, E91, E92, E93
Juhkuu
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 3
Liittynyt: 17 Joulu 2022, 21:26

Laitteistona normi standard tools ja osittain toimiva ista+ 4.12.12 (en siis saa jostain syystä service planejä tehtyä tai muitakaan tietoja huolto toimenpiteistä tai diagnosoinnista tehtyä, liittynee ista database ongelmaan mitä herjaa kun käynnistää istan.


eli siis hommahan lähti liikenteeseen noin puolitoista vuotta sitten et miksei Webasto pelaa (ei oo mun aikana toiminut ollenkaan) käytin auton silloin ekana eräässä lisä lämmitin firmassa diagnosoitavana ja joo sain sieltä diagnoosin; se on rikki. Eivät siis tarjonneet mitään oikeeta diagnoosia, ei mitään tarjousta tarkemmasta selvittelystä yms.

No nyt oon vihdoin saanut itselle läppäri kamat ja ensitöiksi tarkistelin ihkan koodailut. Edellinen omistaja vaihdattanut käytetyn ihkan autosta, jossa ei webastoa ole ollut ja ihkaa ei oltu millään tavalla koodattu webastolliseksi, no nämä muutokset tein ja sain ulos vikakoodin 9ca9 communication fault(tästä muistaakseni tarjotaan myös jotain terminal 30 faulttia mut on kierrätetty koodi ja nimen omaan ihka87 tämä koodi, kattelin et weballe tulee 12v, ohjaus liitin oli vähän rujon näköinen niin tilasin ja asensin uuden, tuloksetta. No koitin piruuttani vaihtaa vanhan ihkapaneelin paikalleen ja ei vaikutusta niin vaihdoin takaisin sen uuden paneelin jonka jälkeen hetken aikaa koodeista löytyi myös 9ca8 ja hetken päästä sain ensimmäistä kertaa ikinä idrivestä valittua webaston edes yrittämään päälle ja valitteli et liian vähän ainetta tankissa, kävin tankilla ja ei mitään, ei vika koodia enää yms.

Ohjelmisto puolen ongelmat löytyy siitä, että ihka87_.ipo tiedostoja ei käytännössä tunnu olevan olemassa eli inpa ei pysty lukemaan ihkaa erikseen omana moduulinaan koska puuttuu tarvittavat inpa scriptit.
Nyt vihdoin sain ladattua myös ton istan niin käytännössä kaikki mikä liittyy STHZ:n antaa arvoksi "not availeble"

lisätään vielä loppuun, että ainoa mistä sai jotain tulosta ulos, oli heater lock status "not locked", mut en tiedä voiko tuohonkaan luottaa, kerta ei mitään muuta älyä liiku

Hattu kouraan jos jaksoit lukea edes puoleen väliin 😁
Ajossa:

E91 LCI 320d sekalaisella varustuksella

Entiset:

-E87 LCI msport 130i aikalailla täys varustuksella
-F20 120d navi edition
-E92 lci 325i pappamalli
-F20 118d lamamalli
-E46 italiaano