Jos akku pääsee tyhjäksi

Karimax
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 20
Liittynyt: 05 Helmi 2011, 16:05
Auto: Bmw E90 2007
Paikkakunta: Kuopio

Jos akku pääsee tyhjäksi

Viesti Kirjoittaja Karimax » 27 Loka 2017, 15:55

Eli otsikon mukaisesti jos akku on täysin tyhjä niin pääseekö mekaanisella avaimella autoon sisään? Pitääkö esim. kun kääntää avainta niin samalla kahvasta vetää? Olen testannut takakontin ja kuskin oven ; akun ollessa kunnossa mekaaninen avain toimii. Kuskin oven kun aukaisee niin kaikki ovet aukeaa. Tilanne on toki harvinainen koska akkuhan antaa herjaa jos lataus on huono mutta jos auto seisoo pitempään niin akku saattaa kovalla pakkasella mennä aivan tyhjäksi.
Vmax

Avatar
Aero
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 927
Liittynyt: 14 Marras 2011, 16:10
Auto: 128i E88
9000 CD
350i DHC
159 Berlina
Paikkakunta: Janakkala

Re: Jos akku pääsee tyhjäksi

Viesti Kirjoittaja Aero » 27 Loka 2017, 16:13

Takakonttiin riittää kun kääntää avainta lukossa. Avausvaijeri (kuvassa tuonne oikealle taakse katoava) menee suoraan lukkopesältä salpamekanismiin:

Kuva

Sieltähän saa sähköä tarjolle ja auton hereille. Paljoa ei kannata ladata suoraan akun napoihin IBS:n takia, mutta kehtaisin minä sieltä sen verran tarjota, että lukot aukeaa sähköllä ja saa laturin kiinni konehuoneeseen.

Lukkopesien kunto kannattaa toki varmistaa, myös pakkasella. Voi hyvin olla, ettei sitä lukkoa ole kukaan käyttänyt 10 vuoteen (no, sinä jo testasit lämpimässä, mutta noin yleisemmin), joten toiminta kelistä riippumatta ei välttämättä ole jotain, mikä kannattaa vaan olettaa.
Silence! Is the moment between everyone
Is the best friend you have in the world
That moment in time will help you to survive
Lara Fabian - Silence