BMW E90 lisävalojen asennus/kytkentä

Mikke22
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 54
Liittynyt: 18 Touko 2017, 10:47

BMW E90 lisävalojen asennus/kytkentä

Viesti Kirjoittaja Mikke22 » 14 Syys 2018, 21:42

Moro! Tuli hommattua lisävalot e90 bemariin, jossa halogeenivalot. Nyt olisi mukava kuulla mistä olette ottaneet virtoja ja herätteitä.

Olen kuullut, että tuosta lisävirran antoon tarkoitetusta +paikasta konehuoneessa voisi ottaa virran? Onko muita hyviä paikkoja?

Sitten se heräte... alkuun ajattelin hommata tuon XBB releen, joka lukisi herätesignaalin johdon päältä. No, tuosta releestä ilmeisesti monella huonoja kokemuksia, joten päädyin perus relejohtosarjaan. Elikkä mistä otetaan heräte, ehdotuksia? Jos herätteen ottaa pitkille menevistä johdoista, minkä värinen/kuvioinen se pitkien johto on. Herätteen johdosta saatan joutua ottamaan kauempaa, eli en umpioiden läheltä vaan kauempaa johdosta.
Eli minkälainen/kuvioinen/värinen on pitkien johto, tai mistä muusta veisi herätteen.

Ja autohan vuoden 2005 malli.

Avatar
Aero
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 977
Liittynyt: 14 Marras 2011, 16:10
Auto: 128i E88
9000 CD
350i DHC
159 Berlina
Paikkakunta: Janakkala

Re: BMW E90 lisävalojen asennus/kytkentä

Viesti Kirjoittaja Aero » 15 Syys 2018, 09:50

Kyllä vahvalla todennäköisyydellä E9x -väki lukee tätä osiota, joten eiköhän täältäkin vastauksia saa :)

Muita hyviä paikkoja käyttösähkölle ei tule mieleen, mutta eipä niitä muita tarvikaan, kun tuo apuvirtatökkeli on loistava. Siihen tulee paksu piuha ja sähkö riittää taatusti. Sulake vaan heti siihen piuhan alkupäähän.

Lisään listaan yhden huonon kokemuksen XBB:stä. Pitäisi sen kanssa taas vähän tapella ja jos vielä seuraavan tappelun jälkeen takkuaa, lähtee se pois ja tilalle jotain joka oikeasti toimii, eli jänniteperustainen kytkentä. XBB:stä kannattaa virtaperustaisena muistaa etenkin halogeenien tapauksessa myös se, että jos se tuikku, jolta virtaa mitataan pimenee, sammuu myös lisäpitkät, mikä ei oikein palvele tarkoitusta.

Johdon väriä en valitettavasti osaa sanoa, mutta sen voisi löytää umpiolta mittarin avulla kuikuillen, ellei intternetti kerro.
Silence! Is the moment between everyone
Is the best friend you have in the world
That moment in time will help you to survive
Lara Fabian - Silence