Radiossa ehkä jotain häikkää?

iNut
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 12
Liittynyt: 02 Joulu 2015, 15:56
Auto: BMW 740xd (F01) vm. 2011

Radiossa ehkä jotain häikkää?

Viesti Kirjoittaja iNut » 06 Heinä 2016, 16:07

Terve,

Olen tässä huomannut viime aikoina että omassa autossani jotkut radiokanavat hieman rätisevät välillä. Esim. NRJ, Kiss, Loop, City, mutta sitten taas Ylen kanavat tuntuvat kuuluvan ihan moitteettomasti. Myöskin CD:t ja AUX toimii ihan nätisti. Onkohan ihan vain ominaisuus tuo heikohko radion kuuluvuus vai voiskohan mahdollisesti olla jotain häikkää jossain päässä?

Onko jollain vastaavia kokemuksia?

pmj
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 219
Liittynyt: 06 Tammi 2015, 11:40

Re: Radiossa ehkä jotain häikkää?

Viesti Kirjoittaja pmj » 06 Heinä 2016, 21:17

Ja auto on oletettavasti BMW?

jnijni
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 152
Liittynyt: 28 Maalis 2010, 23:09

Re: Radiossa ehkä jotain häikkää?

Viesti Kirjoittaja jnijni » 06 Heinä 2016, 22:42

Samaa ongelmaa E92. Vain vahvimmat kanavat kuuluvat. Vaihdoin vahvistimen kertaalleen, mutta ei parantunut (toki oli käytetty, joten meikäläisen tuurilla sama ongelma)

Diversiteettivahvistin siis hakee neljää kuuluvinta kanavaa (1 hai tai 3 ikkunasta) ja jos se vialla, niin vahvistin ei vaihda kanavaa. Oma teoria. Vahvistaako joku?

pmj
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 219
Liittynyt: 06 Tammi 2015, 11:40

Radiossa ehkä jotain häikkää?

Viesti Kirjoittaja pmj » 07 Heinä 2016, 00:00

Mikä toi diversiteettivahvistin on? Siis se joka on sen luukun alla takakatossa?
Mulla myös E92 eikä radio kuulu juuri mitenkään. PK-seudulla ajellessa kuuluu jotenkin vahvimmat kanavat. Muualla ei juuri ollenkaan. Tuota antennivahvistinta takakatossa epäilin mutta ei viitsisi ihan huvikseen vaihtaa, ei ole ihan halpa uutena, käytettyjen kunnosta taas ei tiedä.
Googlella ei löydy oikein mitään E92 radio- ongelmista. Jollain sivulla (en löydä enää linkkiä) törmäsin tietoon että C-pilarien verhousten alla olevat liitännät takalasiantenniin voi olla hapettuneet. En ole ehtinyt tutkia.
Kaikenlaiset vihjeet olis tervetulleita.

jnijni
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 152
Liittynyt: 28 Maalis 2010, 23:09

Re: Radiossa ehkä jotain häikkää?

Viesti Kirjoittaja jnijni » 07 Heinä 2016, 10:52

pmj kirjoitti:Mikä toi diversiteettivahvistin on? Siis se joka on sen luukun alla takakatossa?
Juurikin se. Meillä taitaa olla identtinen ongelma. C-pilarin alla menee liittimet E46:ssa. Tässä ne menee suoraan vahvistimelta ikkunaan kuvan liuskalla. Liitokset näytti hyviltä omassani. En myöskään ole löytänyt googlella oikein mitään, tässä pieni keskustelu, jotkut saaneet toimimaan reboottauksella
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=367132

Taitaa vaan tarvita se uusi vahvistin hommata

[url=https://postimg.org/image/j8sln6ukl/]Kuva[/url

pmj
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 219
Liittynyt: 06 Tammi 2015, 11:40

Radiossa ehkä jotain häikkää?

Viesti Kirjoittaja pmj » 07 Heinä 2016, 11:20

Ok. Tuo on sis vaan E46:n ongelma. Itsekin silmäilin tuota omaa vahvistinta ja liittimet näytti hyvältä minullakin. Kai se täytyy jostain koittaa löytää uusi vahvistin.
Mulla ei ole iDrivea joten buutatakaan ei kai mitenkään voi.

Ihmetyttää kyllä vähän mikä sen antennivahvistimen voi E92:ssa rikkoa kun ei sinne vettäkään pitäis päästä toisin kuin E91:ssä.

jnijni
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 152
Liittynyt: 28 Maalis 2010, 23:09

Re: Radiossa ehkä jotain häikkää?

Viesti Kirjoittaja jnijni » 09 Heinä 2016, 17:05

Otin sitten huvikseni radio/navi-yksikön auki kojelaudasta. Liikuttelin kaikkia koaksiaaliliitoksia yksikön takana ja poks... kaikki kanavat alkoi kuulumaan hyvin. Eli liitoshäiriö (en muista oliko täysin pohjassa tai sitten jotain muuta). Yhtäkaikki, nyt pelaa

pmj
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 219
Liittynyt: 06 Tammi 2015, 11:40

Re: Radiossa ehkä jotain häikkää?

Viesti Kirjoittaja pmj » 09 Heinä 2016, 20:03

^No prkl. Olisko noinkin yksinkertainen vika. Kiitti vinkistä [emoji1303]
Täytyy tässä kun ehtii, vetää grammari pois kojelaudasta ja tsekata sen pään liittimet.