Ongelma kellon ja ajotietokoneen kanssa

MikkoF11
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 1
Liittynyt: 23 Marras 2018, 21:34

Ongelma kellon ja ajotietokoneen kanssa

Viesti Kirjoittaja MikkoF11 » 23 Marras 2018, 21:49

Hei,

Auto on 2015 mallinen 520dx ja hommasin karvalakkikajareiden parantamiseksi Audisonin vahvari + kajari paketin.
Asensin johtosarjan auton mankan takana olevaan liittimeen, vein johdon peräkonttiin, jossa vahvari ja sieltä johdot uusille penkin alus kajareille. Ovikaiuttimia en ehtinyt vielä vaihtamaan. Akun maajohto oli irti operaation ajan.

Kun laitoin akun takas kiinni ja käynnistin autoa kello oli nollaantunut. Laitoin kellon aikaan Idrivesta, mutta huomasin aamulla, että kello oli taas nollautunut. Sitten huomasin, että vaikka laitoin kellon ajan Idrivestä, se ei tule näkyviin mittaristoon vaan siinä kello on edelleen --:--. Samoin Idrivessä kellon aika katoaa, jos poistuu kello valikosta ja palaa siihen käytyään ensin jossain toisessa valikossa. Huomasin myös, että Idriven ajotietokone (kulutukset yms) eivät toimi. Sinne ei ole tullut enää mitään tietoja.
Ratin takana mittaristossa, kun painelee vilkun BC nappia, tulee päivämäärä, jossa tänään päivällä oli eilisen päivämäärä ja myöhemmin illalla oli tämän päivän päivämäärä. Ihan kuin siinä olisi eri kello..

Tutkin akkua ja siinä vaikutti jännite olevan vähän matala. Luokkaa tasan 12v ja kerran näin mittariston piilovalikon kautta, että jännite oli vain 11.7V. auto on startannut ihan ok. Latasin akkulaturilla akun täyteen nyt illalla, mutta edelleen samat ongelmat.

Mietin, että olenko saanut jotenkin irti jonkin johdon, joka yhdistää idriven ja mittariston tai onkohan näihin asioihin liittyen joku sulake, joka pitäisi tarkistaa.

Jos ei homma selviä niin täytyisi varmaan purkaa tehtyjä muutoksia, mutta sekin tuntuu nihkeältä, kun oli aikamoinen jumppa.

Mahtaako kenelläkään olla aavistusta, missä on ongelma?

T. Mikko

jaki
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 909
Liittynyt: 22 Joulu 2010, 10:52
Auto: F31 320d Sport, E46 330Ci avo
Paikkakunta: Tuusula
Viesti:

Re: Ongelma kellon ja ajotietokoneen kanssa

Viesti Kirjoittaja jaki » 26 Marras 2018, 15:35

Veikkaan, että mittariston ja iDirven (keskuspömpeli) välinen MOST (valokuitu) väylä puuttuu.
http://www.jakiltech.fi BMW diagnostiikkaa & koodauksia, ohjelmointeja. Uutena FRM2/3 korjaukset