F20 LCI HIFI äänentoiston parannus

static
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 100
Liittynyt: 27 Joulu 2011, 18:49

F20 LCI HIFI äänentoiston parannus

Viesti Kirjoittaja static » 04 Tammi 2018, 17:53

Olen vuosien varrella vaihtanut kaiuttimet neljään eri BMW:n. Aina kyseessä on ollut olemassa oleville asennuspaikoille sopivat retrofit -kaiuttimet. Kokemusta on Bavsound Stage 1, Rainbow, Focalin/Blamin kaiuttimista. Voisi kuitenkin sanoa, että en ihan rehellisesti ole ollut tyytyväinen saavutettuun tulokseen. Ylä-äänet ovat lähes aina parantuneet, mutta keski- ja etenkin ala-äänet ovat olleet aina jonkinlainen pettymys. Myöskin järjestelmän säädettävyys on ollut minimaalista.

Tällä kertaa ajattelin toteuttaa äänentoistopäivityksen hiukan kunnianhimoisemmin ja toivoisin kokeneimmilta hiukan vinkkejä. Olen lueskellut tuota 3-4 sarjan ketjua jossa aiheesta on keskuteltu ( http://www.bmwforum.fi/viewtopic.php?f= ... 35#p104235 ), mutta ajattelin että parempi tehdä näillä ykkösille/kakkosille oma alue?

Autona on vm. 2016 M135i xdrive. Professional Navigointi ja Hifi-paketti.

Kaiuttimiksi ajattelin Gladenin 201 Extreme -sarjaa. Nämä ovat aika arvokkaat, mutta en ole oikein pettyneitä kommentteja lukenut mistään https://www.hifitalo.fi/gladen-one-201- ... illissarja

Taakse en aio vaihtaa mitään ja tekisi melkein mieli kytkeä siellä nyt olevat takakaiuttimet pois käytöstä. Takana istuu todella harvoin ketään ja uskon että musiikki tuolta edestä kantautuu myös taakse silloin harvoin kun siellä joku on.

Vahvistimeksi olen ajatellut tätä Mosconin mallia: https://www.hifitalo.fi/mosconi-gladen- ... tin-dsplla mutta näistä en ole kovin hyvin perillä. Haluaisin jonkun, jonka asennus olisi mahdollisimman helppoa. DSP olisi hyvä olla, jotta järjestelmää pääsisi kunnolla säätämään.

Jos haluan ajaa tällä pelkästään edessä olevia kaiuttimia, niin eikös teoriassa kaksikanavainenkin riittäisi? Tietysti eihän lisäkanavat haittaa.
Pystynkö tällä vahvistimen DSP:llä määrittelemään miten jako tapahtuu ovielementtien ja penkkien alla olevien elementtien välillä? Tuossa Gladenin setissä ei tainnut olla mitään jakosuodinta joten ymmärrän että jako täytyy tehdä vahvistimella?

Lisäksi tarkoitus on ostaa mittausmikrofoni ja tutustua vähän REW:n, jotta pääsee säätämään taajuusvastetta, mutta tämä kaikki vasta kun kaikki on saatu asennettua ja vähän aikaa kuunneltua.

Mitäs kaikkia muita tarvikkeita tarvitsen etukäteen kun tuon kaiutinsarjan ja vahvistimet? Eli tarvitsenko jotain johtoja tms joita ei noiden mukana tule? Vaatiiko auto tämän jälkeen koodausta ja tuleeko vikakoodeja kun lyö virrat päälle? Tavoitetilana olisi, että äänentoisto paranee, mutta mistään ei käytännössä pystyisi näkemään tai huomaamaan että jotain päivityksiä on tehty ennen kuin lähtee kuuntelemaan musiikkia.

static
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 100
Liittynyt: 27 Joulu 2011, 18:49

Re: F20 LCI HIFI äänentoiston parannus

Viesti Kirjoittaja static » 28 Tammi 2018, 11:15

Nyt alkaa asennus olemaan valmis, vielä pitää penkinaluskaiuttimet vaihtaa.

Tuo Gladen 201 extreme näkyy olevan 2ohm. Minulla on takana ne samat kaiuttimet mitä Hi-Fi paketissa tulee mukana. Onkos mahdollista että eri impendanssi taka- ja etukaiuttimien välillä huonontaa lopputulosta?

Nyt kytkennät on tehty niin että nelikanavainen Mosconi syöttää etu ja takakaiuttimille ja mietiskelen olisiko parempi pudottaa nuo (kehnot) takakaiuttimet kokonaan pois.