-

F30/31 hifin parannus

Avatar
aavee
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 272
Liittynyt: 16 Tammi 2012, 11:46
Auto: F31 320iA xDrive '14
Paikkakunta: Espoo

Re: F30/31 hifin parannus

Viesti Kirjoittaja aavee » 10 Maalis 2018, 14:46

dumo kirjoitti:
29 Marras 2017, 22:24
aavee kirjoitti:
fransesco kirjoitti: En sen tarkemmin tiedä mutta selittivät jotain että auton i-level, mikä lie sitten onkaan, oli liian vanha uudelle Alpinelle ja siksi ei riittänyt pelkkä se koodaus että vahvistimen olemassaolo kerrottiin radiolle vaan koko auto piti päivittää tehtaalta (sanoivat 4h työksi).
Tähän olisi kyllä kiva saada jokin virallinen vahvistus joltain tasolta.
Selkeästi tuota i-leveliä tms. ei ole kuvattu vaatimuksena uuden Alpine kitin asennusohjeessa josta sitten kai johtuu se että vahvistin ei toimi oikein start/stop:in yhteydessä.
"Softapäivitystä" ei ole listattu minkään Alpine-version asennusohjeessa (ainakaan -13, -14, -16), eikä se selkeästi apuja start-stop -ongelmaan tuo, joka voitaneen esim. nimimerkki fransescon kokemuksesta havaita. Oikeasti ongelma johtunee siitä, että Alpinen käyttöjännite tippuu startin pyörähtäessä enemmän kuin vahvistin sietää. Softapäivityksillä ei sitä oikein korjata.

Oli pakko yhteiseksi hyväksi ja omien asennusten tueksi hieman tutkia omaa autoa. Kytkin Fluken (yleismittari) noihin eri asennusohjeissa oleviin vaihtoehtoisiin +12V-pisteisiin ja mittasin minimijännitteen startin yhteydessä.

Minimijännitteet (Fluken mittausfrekvenssin rajoissa huom.) olivat seuraavat:
"Uuden ohjeen" mukainen: n. 9,2V
"Vanhan ohjeen" mukainen: n. 10,5V

Uuden ohjeen mukainen +12V piste on apukäynnistysliitin, joka on suoraan startissa kiinni, ts. saman jännitepiirin takana. Vanhan ohjeen mukainen piste taas näyttää lähinnä turhalta, koska siitä ei lähde kaapeleita muuhun kuin akun suuntaan, jos en väärin havainnut. Olen liitteiden kuvissa nämä näyttänyt, niin voitte vilkaista omia autojanne (ja kenties mitata miten jännite kyykkää startissa). Ohje lienee muutettu, koska LCI:ssä ei tietääkseni tuota "turhaa" virtapistettä ole.
Tutkiskelin tuota juuri äsken, eikä autostani löydy tuota "vanhaa" kytkentäpaikkaa. Pitänee sitten vaan tyytyä pätkimiseen. En jaksa uutta vetoakaan tuoda suoraan akulta.
Ex: F20 118dA

Avatar
joni_t
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 8
Liittynyt: 03 Huhti 2013, 14:40
Auto: F30 320iA xDrive M-sport

Re: F30/31 hifin parannus

Viesti Kirjoittaja joni_t » 13 Maalis 2018, 18:01

pedro78 kirjoitti:
08 Maalis 2018, 19:13
Ja saa myös antaa hyviä hinta/laatu vahvistin suosituksia!

ps. Jos soittimen perään orggis johtosarjaan liitetään esim. Matchin PP sarjan vahvistin niin jääkö siinä etukaiuttimet ja bassot samalle vahvistinkanavalle kun ovat samoissa piuhoissa? Tällöin vahvarin jakosuotimien käyttö olisi rajatumpaa.
Audison Prima mallisto on myös hyvä vaihtoehto, joka osaa toimia bemarin EQ:n kera. Autostudio kauppasi näitä ainakin. Audison ja Match toimii hyvin vaikka jännite tipahtaa startissa alas.

Oletuksena etukanavissa on bassot samassa, johtuen kaapeloinnista. Ainakin Match pp-62 malliin pystyy Subwoofer liitäntään kytkeä ne omilla kaapeleilla, jos haluaa paremmin säätää vahvistimen asetuksia. Mietin tätä, mutta soi tarpeeksi hyvin omaan korvaan muutenkin.
ISTA+,E-Sys,Carly
ENET,K+DCAN,Carly BT
Exx + Fxx sarjalaiset

Vastaa Viestiin