BMW Professional navigation DVD:n polttaminen

Avatar
Antinontoxic
Valvoja
Valvoja
Viestit: 3743
Liittynyt: 27 Maalis 2010, 17:41
Auto: R53 Cooper S '03
Paikkakunta: Vantaa

BMW Professional navigation DVD:n polttaminen

Viesti Kirjoittaja Antinontoxic » 24 Tammi 2012, 18:08

Kyseessä on siis BMW Professional Navigation MK4 yhteensopivan navigointilevyn polttaminen. Ohjeet todennäköisesti soveltuvat myös muiden navigaattorilevyjen polttamiseen. MK4 navigointi löytyy ainakin seuraavista automalleista:

SOVELTUVUUS
- E46 3-sarja
- E39 5 sarja
- E65 7-sarja
- E83 X3
- E53 X5
- E85 Z4
- E52 Z8

Kuva

TIIVISTETTYNÄ
1. Hanki image navigointilevystä
2. Tee mahdollisesti tarvittava päivitys navigaattoriin
3. Polta navigointilevy


1.
Homma alkaa navigointilevyn etsimisellä ja jokainen voi käyttää omaa mielikuvitustaan tämän levyn löytämiseksi.

2.
Kannattaa varmistaa, että poltettava levy todellakin soveltuu omaan autoon. Omassa tapauksessa tämä tarkoitti navigointisoftan päivittämistä, että asema ymmärtää Dual Layer DVD-levyt. Vanhemmat kartat eivät välttämättä tarvitse tukea DL-levyille, tai vaihtoehtoisesti kartan kokoa voi pienentää jättämällä levyltä osan kartoista pois.

BMW Professional Navigation päivittäminen

3.
Kun image navigointilevystä on saatu tavalla tai toisella omalle koneelle on aika polttaa image levylle. Polttamiseen käytin ImgBurn -nimistä ohjelmaa (http://www.imgburn.com/" onclick="window.open(this.href);return false;), koska sillä saa poltettua imagen suoraan levylle ja sillä voi valita kirjoitusnopeudeksi 1x, joka on tärkeää levyn toimimisen kannalta. Suositeltava levymerkki on Verbatim, koska sen on todettu toimivan varmimmin. Esimerkiksi TDK:n levy toimii 80% ajasta, mutta toisinaan asema ei pysty lukemaan levyä ollenkaan.

Kun käynnistät ImgBurn-ohjelman, valitse ikkunan vasemmasta yläreunasta iso kuvake jonka alapuolella lukee "Write image file to disc". Tämän jälkeen valitse jälleen vasemmasta yläreunasta "source" kohdasta image jonka haluat levylle polttaa. Oikean alakulma "settings" kohdasta valitse kirjoitusnopeudeksi 1x. Korostan vielä, että kirjoitusnopeus 1x on tärkeää levyn varman toimisen kannalta. Lisäksi kannattaa valita "destination" kohdasta "verify".

Tämän jälkeen paina vasemman alareunan kuvaketta ja levyn kirjoitus alkaa. Kun levy on poltettu, ohjelma todennäköisesti avaa dvd-aseman. Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, että levy on vielä valmis. Jos valitsit aiemmin kohdan "verify" ja ohjelma ei itse pysty sulkemaan dvd-asemaa, tulee sinun itse laittaa asema kiinni ja levyn tarkistus alkaa. Näin käy yleensä kannettavilla tietokoneilla dvd-aseman tyypistä johtuen.

Levyn polttamisessa voi kestää helposti yli tuntikin, joten varmista ettei kone mene missään vaiheessa lepotilaan.