Kokemuksia G30/G31 alustoista

lnaukkar
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 789
Liittynyt: 09 Marras 2015, 22:19
Auto: G30 530e
Paikkakunta: Helsinki

Kokemuksia G30/G31 alustoista

Viesti Kirjoittaja lnaukkar » 25 Touko 2018, 13:04

Tänne voi kirjoittaa kokemuksia, mietteitä ja kysymyksiä eri alustavaihtoehdoista! Tuntumaan liittyy oleellisesti myös rengastus, joten sekin kuuluu aiheeseen.

Aloitetaan omilla kokemuksilla.

Ajoin pari päivää sitten G30 540i x-drive autoa M-sport -alustalla (alla oli 18" run-flat Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 -kumit). Hieman napakammalta autolta tuntui kuin mun oma 530e DDC-alustalla (varuste 223). Oli hieman yllättävää, että meno ei ollut yhtään liian jäykkää, vaan tuntui varsin hyvältä ajaa motaria, maantietä ja mutkaa. Tiukempi fiilis ja kallistelee mutkassa vähemmän kuin oma. Vasta kun osui alueelle, josta asfaltti oli rouhittu pois, niin muuttui hetkessä epämiellyttäväksi.

Tämä tuli mieleen nyt, kun tänään ajoin oman auton vastaavasta rouhitusta alueesta läpi. Omalla meni iskarit sport-tilassa ilman mitään ongelmaa tai epämukavuutta.

Täytyy sanoa että olisipa ollut vaikea valinta, jos 530e mallin saisi M-sport alustalla. Ehdottomasti DDC sopii suomen tiehen paremmin, mutta M-sport saattaa tuntua oikeissa kohdissa pykälää hauskemmalta.

Ja kumeista, GY Asymmetric 3 -kumit tuntuivat todella tarkalta ohjata, vahva suositus.

Noniin, mikä on sun suosikki?