318i E91 käyntiääni

E90, E91, E92, E93
Marde72
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 4
Liittynyt: 02 Loka 2015, 09:31

Tuli ostettua vuosimallin 2011 318i (E91) ja nyt viikon ajelujen jälkeen heräsi muutama kysymys.

Kun auton laittaa kylmänä käyntiin niin käyntiääni on todella hiljainen ja tasainen. Myöskin antaessa kierroksia paikallaan, kone ääntää täysin "normaalisti". Mutta kun tuolla kylmällä koneella lähtee ajamaan, ääntää moottori jotenkin "rujommin" ensimmäisen minuutin parin ajan. Tämän huomaa selkeästi kun antaa koneelle kierroksia. Sitten ääni tasoittuu/poistuu.
Asia tulee ilmi vain kun kone on täysin kylmä, kuten aamulla töihin lähtiessä. Jos auto on seisonut vaikka muutamia tunteja ei ääntä ilmene.

Onko kukaan muu huomannut vastaavaa ja mistähän tuo johtuu vai onko täysin normaalia?
Lukenut paljon noista jakopään ongelmista, mutta en kyllä löytänyt enää infoa että noita ongelmia olisi vuoden 2011 N46 moottorissa (joka tässä siis lienee moottorina). Ja ei tuo minusta kyllä jakopäähän viittaakaan vai olenko väärässä...?

Auto on siis vuosimallia 2011 ja ajettu 75000 km. Hankittu BMW jälleenmyyjältä ja autossa on täydellinen merkkiliikkeen huoltokirja.
Marde72
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 4
Liittynyt: 02 Loka 2015, 09:31

Vastailenpa tähän itse... Seuraavaksi syttyi palamaan moottorin vikavalo ja kone alkoi sammuilemaan satunnaisesti matalilla kierroksilla. Tänään vein auton BMW-huoltoon ja diagnoosi oli vioittunut nokka-akselin asentotunnistin. Meinasivat että myös tuo kylmänä kuuluva sivuääni voi johtua tästä kun ajoitukset menevät pieleen ja korostuu ennenkaikkea kylmällä koneella. Toivotaan että korjaantui tuolla.
Vastaa Viestiin