X5 45e esilämmityksen toiminta MyBwn;n apilla ?

HLi
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 6
Liittynyt: 16 Helmi 2021, 07:39

Tervehdys pitkästä aikaa...
Oma 45e on nyt reilut 2vuotias ( ja siten tienkin takuukin on ohi )... Ongelmana on tässä syksyn edetessä ilmennyt aivan uudenlainen ongelma (ainakin omalla kohdalla). Probleeemina on esilämmityksen käynnistäminen luurin MyBmw apin kautta => melko usein lämmitys ei olekkaan käynnistynyt ! vaikka appi antoi ilmoituksen että lämmitys toimii nyt n. 30min. ajan ja "ropelli" symboli pyörii iloisesti (kuten normaalisti ennenkin). Ja kun menen autolle esim. 15min. lämmityksen aloituksesta, niin auto ei ole lämminyt yhtään... eikä myöskään penkit/ratti/kyynärnojat ,jotka varustepakettiin kuuluvat.
Auton parkkipaikka (=etäisyys) on on pysynyt samana koko ajan, sekä myös puhelin ... lisäksi olen päivittänyt autoon onnistuneesti kaikki mitä on on ollut tarjolla. Itse appi ei ole pyytnyt mitään päivittämistä ,ainakaan en ole mitään infoa siitä saanut.
Olen kokeillut täydellä akun varauksella,sekä vajaalla akulla / latauspiuha kiinni ja ilman piuhaa... ei mitään vaikutusta. Välillä on sitten kaikki tapahtunut kuten on pitänytkin, eli auto on lämmennyt ! En keksi mitään tolkun syytä em. random oikkuiluun... Olisko kellään mitään järjellistä selitystä tähän, kiitos jo etukäteen jos vaikka löytyis viisautta foorumilta ??
Jasp
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 229
Liittynyt: 02 Helmi 2021, 18:13
Auto: X3 30e 2022

Appi ilmoittaa (ainakin omassa X3:ssa) että joko tuuletus tai lämmitys käy 30 min. Lisäksi auton kuvan yli menee sellaisia sinisiä tai punaisia aaltoja. Joskus jättänyt itselläkin tallissa lämmittämättä, mutta auttaa kun laittaa käskyn uudelleen.
Ex: G01 X3 20xda, G30 520xda, F25 X3 20da, F10 520xda, F10 520da, E60 520ia, E39 520i, E36 318i, E30 318i. Mp:t BMW K1300S, K1200S.
melperri
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 587
Liittynyt: 13 Marras 2011, 16:51

Satunnaisesti jättää minulla lämmittämättä , mutta yleensä toimii. Mystisiä on nuo tietotekniikan oikut. Voisi ehkä kokeilla poistaa appi kännykästä ja asentaa uudestaan. Varmaankin tuo jonkinlainen ohjelmallinen ongelma on. Muissakin yhteyksissä on tullut joskus vastaan tuota ongelmaa , että jokin aiemmin luotettavasti pelannut yhteys alkaa jossakin vaiheessa pykimään. Viime kesänä olin hankkimassa ulkokäyttöön soveltuvaa 5G modeemia ja yksi spekseiltään hyvältä vaikuttanut malli jäi pois listalta , kun usealla käyttäjällä oli toiminut jonkin aikaa moitteettomasti ja sitten alkanut pudotella pois yhteyttä enenevästi , niin että oli lopulta käyttökelvoton , eikä millään päivityksillä enää saanut pelittämään. Jotenkin kai ohjelmisto kontaminoituu niin , ettei enää toimi. Jotain tämän suuntaista voisi tässäkin olla.
HLi
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 6
Liittynyt: 16 Helmi 2021, 07:39

Huomasin tuossa Jasp;n kommentissa kuvauksen että auton kuvan yli menee sinisiä / punaisia aaltoja... omassa apissa ei ole koskaan näkynyt sellaisia ! ei edes silloin kun lämmityskomento on toiminut kuten pitääkin. Ja siitä sain ajatuksen kirjautua kokonaan ulos apista, ja kirjautua sitten uudelleen sisään. Ja kas kummaa tämän seurauksena minullakin alkoi näkyä em. aaltoja (punaisia) kun lämmitys käynnistyy. Tämän jälkeen lämmityksen käynnistys on onnistunut nyt kolme kertaa onnistuneesti.. Tosin käskyn perille meno on vaatinut useamman kerran toistaa "komento" ( ilmoitusteksti ; jokin meni nyt pieleen, yritetäänkö uudellleen ). Myöskin melperrin kommentissa on tähän ratkaisuehdotus jonka sitten teinkin. Olisikohan ongelmani tällä poistunut (?) No täytyy varovaisen positiivisesti toivoa ,että ongelma on tällä ratkaistu... Kiitos näistä kommenteista, olen varma jos olisin mennyt "marmoritiskille" selvittämään tätä keissiä,niin tuskin olisin saanut mitään rakentavaa infoa.. korkeintaan olis tarjottu huoltoaikaa "asiantuntijalle" ( = oliskohan 300€ riittänyt ? )
2mies
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 12
Liittynyt: 30 Maalis 2010, 23:38

Itse törmäsin tähän ongelmaan jo viime talvena. Laitoin viestiä BMW ConnectedDriveen. Ohessa vastaus:

"Vastauksena viestiisi selvittämme, että ilmoituksesi mukainen lämmitykseen liittyvä ongelma on siirretty tekniselle osastollemme jatkoselvitykseen ja tutkintaan.

Tekninen osasto on vahvistanut, että tietyissä ajoneuvomalleissa (G05 ja G20) on valitettavasti ilmennyt laajempi tekninen ongelma, joka häiritsee etäpalvelun kautta aktivoidun lämmityksen käynnistymistä oikealla tavalla. Ongelma aiheuttaa, että lämmitys usein käynnistyy viileällä ilmalla huolimatta ulkoilman lämpötilasta, jolloin My BMW -sovelluksessa ajoneuvon kuvassa näkyy siniset viivat/aallot.

Kyseisen ongelman alkujuuren selvitys ja ratkaisun työstäminen on käynnissä, mutta valitettavasti teknisellä osastolla ei vielä ole antaa siihen tarkempaa aikataulua.

Tekninen osasto huomauttaa, että usein ko. virhetilanteen sattuessa auttaa, jos lämmityskomennon peruuttaa ja aktivoi sen uudelleen. Toistuva aktivointi auttaa aktivoimaan sen oikein lämmityksenä, jolloin sovelluksessa ajoneuvon kuvassa näkyvät oranssit viivat/aallot.

Pahoittelemme vielä asiasta aiheutuvaa häiriötä. Pidämme ajoneuvosi tapauksen seurannassa tähän ongelmaan liittyen ja olemme sinuun uudelleen yhteydessä, kun saamme asiaan lisätietoa ja/tai -ohjeita tekniseltä osastoltamme. "

Eli vika bemarin päässä, ei autossa itsessään. Ainoa ratkaisu on tarkkailla noiden aaltojen väriä ja tarvittaessa sammuttaa ja käynnistää lämmitys uudelleen. Täytyy sanoa että bemarin softaosaaminen ei kyllä vakuuta...
Vastaa Viestiin