Edulliset vakuutukset Bemariin

Yleistä keskustelua, uutisia ja linkkejä autoilusta sekä liikenteestä
masaf1
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 900
Liittynyt: 06 Heinä 2011, 09:11
Auto: Kia Proceed GT

Edullisia pikkuyhtiöitä kannattaa välttää kuin ruttoa. Faijalla (ja mullakin) OLI liikenteet ja kaskot Pohjan*****ssä (kun Tur**lta sinne siirtynyt tuttu edustaja heitti hyvät tarjoukset BMW:hen ja Mersuun + vanhemmille kiinteistöihin, metsiin, kotivakutuusta ym... Itse pysyin muilta osin OP:ssa mutta autot vaihdoin houkutuksesta kun hinta oli about 50 % vs. OP-Pohjola). Isältäni sitten vietiin Mersusta orggis AMG-vanteet kesärenkaineen kesämökin pihasta yön aikana. Pohjanmaalla keskellä korpea ja 50 km lähimpään kylään, lähellä tuulivoimapuiston rakennustyömaa ja ryssäraksamiehet oli tod.näk. käyneet nyysimässä yön pimeydessä hissuksiin.

Aamulla faija herätessään katteli (oli teettänyt just eilen Mersuun uudet levyt+palat -rempan :D), että voi helvetti, noh onneks on vakuutukset. Sitten soittoa, ei saa ketään kiinni vaikka piti aueta aamukasilta jne. Noh kun ysin jälkeen sai kiinni jonkun, niin ohje oli, että "jätä auto sinne mökille ja tule julkisilla kotiin, käsittelyssä kestää, kun on vaan yks autovahinkokäsittelijä". Juupajuu, 550 km julkisilla kotiin ja lähimmälle bussipysäkille on 40 km (mönkkärilläkö ois pitänyt sinne ajaa ja jättää mönkkäri pysäkille?), Helsingin täti oli silti väittänyt että no näin on ohjeet :D Noh faija kysyi sitten, että eikö nyt joku vois tulla paikan päälle koska ei täältä METSÄN keskeltä mihinkään pääse (paitsi taxilla, mutta ei saa käyttää) tai jotenkin sais hinattua lähimpään kaupunkiin ja siellä tilaten Mersulta uudet vanteet+kumit alle. Ei käynyt. Ei voinut tietenkään jättää Meseä korpeen lisävarkauksien pelossa, siitähän ois pöllitty DPF, ILS-umpiot, ja kaikki jne. kun erittäin syrjäisessä paikassa.

Soitti sitten tutulle Ylivieskaan Mersupurkaamolle ts. Autopalvelu Parkkilalle, että löytyskö jotain sopivan väliaikaisia renkaita / vanteita C-mersuun jouten ja saisko ne jotenkin tuotuakin hevonskutsiin. Onnistui ja faija pääsi lainarenkailla takaisin kotiin. Parkkila sai vielä järkättyä niin, että hinausauto toi ne renkaat ja laskun sai menemään Pohjantähdelle (hinausautosta pelkästään, joka toi renkaat metsään) vaikke nyt varsinaisesti mitään hinattukaan.

Sitten piti tehdä rikosilmoitus, toimittaa kuvia yhtiöön, jopa todistus rikosilmoituksen teosta (sepäs piti hakea poliisiasemalta henkilökohtaisesti ja olipa hankalaa koronan takia kun karsittu aikoja) jne. + kirjoittaa tarkka selvitys, missä auto oli ja miten oli käynyt jne. Kului viikko, kului toinen, soitteli sinne, kuulemma ruuhkaa kun oli ollut myrskyjä mutta tarkastaja palaa "huomenna" (aina sama stoori) ym. Faija kyseli jo sillä aikaa tarjouksia, että mitä nuo AMG-vanteet kustantaisi renkaineen ja sai parasta tarjousta n. pari tonnia vähän käytetyt siistit, vastaavilla keskitason kumeilla (oli uusinut just 2 rengasta) ja odoteltiin, että kyllä kai siihen vastaavat samanmalliset pitää tilalle saada ja ei nyt tarvi olla edes kun mustat ja pyöreet, kunhan vastaavat vanteet saa.

Sitten joskus kuukauden päästä soittaa vakuutustarkastaja ja rupee alkutekijöikseen puhelimessa meuhkaamaan faijalle, että C-mersuun sopivia tarvikevannesettejä myydään Torissa 500 € käytettynä käytetyillä kumeilla, eli sen 500 € saat nyt tilille ja jos haluat valittaa niin laitan sähköpostilla sinulle tiedot valittamista varten (johonkin FINEen tjsp.). Koittihan tuo kysellä, että eihän tarvikevanteet ole samat kuin orggikset ja niissä on merkittävä hinta- ja laatuero. Ei auttanut. Noh, olihan se hänestä tyhjää parempi niin pöljänä ja liian kilttinä miehenä meni hyväksymään tuon, vaikka takkiin tuli rankasti kun luonnollisesti renkaat tarvi autoon, eikä Torin paskasetit tulleet kyseeseen. Sitten sai viedä oikein marmorille tarkastukseen vaurioiden varalta. Jarrukilvet oli vääntyneet - vakuutusyhtiö ei antanut uusia (olis maksaneet pari kymppiä / kappale + työt), koska kyseessä oli muutenkin käytetty auto vuosimallia 2009. Alahelmamuovissa kaarteen alla on vekki auton nostosta -> ei saanut uusia tai edes koittaa oikaista klommoa. Eli ihan yhtä tyhjän kanssa, mutta tulipahan käytyä. Ei onneksi näy sivulle päin.

Sitten neuvoteltiin seuraavaksi lainarenkaiden palauttamisesta ja lopulta sai luvan, että Pohjan***** maksaa Matkahuollon kuittia vastaan ko. rengassarjan palautuksen Pohjanmaalle mutta ei yhtään sen enempää ja renkaat pitää itse viedä terminaaliin, eikä saa käyttää kotoota noutoa. Sekin piti erikseen kysyä, että kai tuo Autopalvelu Parkkilakin nyt jotain voi laskuttaa noista paskarenkaista kun oli lainassa pari kk :D Sai sitten laskuttaa Pohjan******** 70 € "kesän rengasvuokrasta" ja sai oikein tarkat viitteet, missä muodossa laskun viitteet ym. pitää olla tai muuten sitä ei varmastikaan makseta jne. Nauroi A. Parkkilakin sitten sen verran, että "ei taida viittiä pikkurahojen takia nähdä vaivaa..." (oli oikeasti vittumainen laskutettava firmalle) Ja faija vei ne renkaat henkilökohtaisesti peräkärrillä itse takaisin kiitosten ym. tuliaisten kera ja iski näppiin kunnon korvauksen. Nykyään on Mersussa lukkopultit mallia original S-sarjan parhaat lukkopultit. Ja AMG-replicat pyörimässä...

Pikkasen eri stoori isommalla yhtiöllä vannevarkauksiin https://www.iltalehti.fi/autot/a/2015120720793606 :D

Vanhemmat vaihtoi kaikki vakuutukset muualle heti kun asia oli taputeltu. Ja niin vaihdoin minäkin autot muualle, Turvaan, vielä halvemmalla.

Noh, itsekin vaihdoin Turv*****kin äskettäin pois (liian pieni yhtiö ja liian hankalaa jos jotain sattuu). Vaimon 2 kk vanhaan autoon ajettiin perään ja oli kyllä omassa vakuutusyhtiössä niin ynseetä + käskettiin jättää vaan viestiä, koska oli koronatapauksia + oli paljon muutenkin liikenneonnettomuuksia niin olivat pahoin ruuhkautuneet. Soitin sitten omalle edustajalle kun ei ole ennen oltu kolarissa, niin oltais kysytty neuvoa, mutta ei siellä liiemmin kiinnostanut ja neuvonta loppu siihen kun kuuli, että meidän perään ajettiin. Onneksi oltiin syyttömiä ja vastapuolen OP-Pohjola hoiti kaiken vimpan päälle, pystyi soittamaan ihan henkilökohtaisesti erittäin ystävälliselle tarkastajalle, joka nopeutti homman käsittelyä ja aina vastas puhelimeen, lähetti päätöksen txt+sähköposti+soitti vielä perään ja korjaamolle viitteet jne. Kun nyt sitten perheen muutkin vakuutukset OP-Pohjolassa, niin pistin viestiä, että tarjotkaas mulle autovakuutukset. Tuli tarjous, mikä oli melkein 2 x Tur**n hinta. Sitten täti soitti sieltä, että mitenkäs on, sanoin että Turvassa maksaa 1175 € kahden Kian liikenteet ja kaskot / vuosi yhteensä. Tiputti sitten hintaa 1240 € pintaan niin sillä hyvä ja kaupat tuli. Ja onhan tuosta vanhakseltaan kokemusta, kun mun Mersun takalasiin oli ilmestynyt pään kokoinen reikä niin samantien hoitui korjuuseen ilman mutinoita tai lässytyksiä.

Vertailkaas vakuutusyhtiöiden tietoja vaikka asiakastieto.fi ja kattokaa paljonko porukkaa duunissa on pikkuyhtiöissä vs. isoissa. Siitä voi sitten pohtia, että mistä oikeasti haluaa maksaa tai olla maksamatta eli valitsenko yhtiön, missä on 300 työntekijää vaiko tuhansia.
Wonderi
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 1639
Liittynyt: 20 Syys 2015, 00:39
Auto: i3 94Ah 2016
Paikkakunta: Nokia

Jopas "palvelua". Olikin hyvä tuuri mulla että Pohjantähteen myyntimies oli aivan käsittämättömän huono, ja päätin että siitä firmasta en koskaan osta mitään.

Aina ei firman suuruuskaan pelasta. Joku vuosi sitten ostin yhden kesäauton lisää, numeroita vaille samanlainen kuin toinenkin pihassa oleva. If:n laskulla toisen liikennevakuutushinta ennen bonuksia oli kuitenkin tupla toiseen identtiseen verrattuna. Soitin asiakaspalveluun, täti sanoi että ei ole mahdollista korjata asiaa. Sanoin että ihan varmasti on mahdollista, viimeistään toiseen vakuutusyhtiöön siirtymällä. Hetken päästä sieltä soitettiin takaisin että kyllä se onnistuukin, perushinnaksi tuli molemmille se halvempi. Mutta samalla bonukset oli pudonneet pois laskelmasta. Soitin uudestaan asiakaspalveluun ja luvattiin korjata. Päätin että jos yhden virheen vielä tekevät, kaikki vakuutukset lähtee If:istä pois samantien. Ja niin kävikin kun bonustietoa korjatessa hävisi keskitysalennus.

POP-Vakuutus on toiminut nyt useamman vuoden hienosti, vaikka pieni firma onkin. Korvaustilanteet ovat sujuneet esimerkillisesti. Kun tuulilasivakuutus oli unohtunut merkitä autokorjaamoille näkyvään järjestelmään, asian korjaus puhelimessa kesti melkein kolme minuuttia. Tuontiautoon vakuutusta ottaessa sitä ei voinut suomalaisen rekisterinumeron vielä puuttuessa tehdä netitse, silti sain vain nettiostajille -tarjoushinnan puhelimitsekin kun nätisti pyysin.

Ei ole maksettu mainos, ei ole työsuhdettakaan vakuutusyhtiöasioihin ollut 20 vuoteen.
jaki
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 1125
Liittynyt: 22 Joulu 2010, 10:52
Auto: F25 MSport 3.0
Paikkakunta: Tuusula
Viesti:

Onpas tarinaa. itsellä vakuutukset olleet Pohjolassa, jaaha, vuosikymmeniä kai.
Ainoa vittuilu tuli siitä, kun aikoinaan halusin Saksassa kuukauden majailevalle autolle liikennevakuutuksen ja kaskon (päälle olisi tullut 3 viikkoa matkustelua). ei onnistunut. syy oli naurettava "politiikka".
http://www.jakiltech.fi BMW diagnostiikkaa & koodauksia, ohjelmointeja. Uutena FRM3 korjaukset
Jasp
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 81
Liittynyt: 02 Helmi 2021, 18:13
Auto: X3 2,0 G01

Kokemuksia vakuutusyhtiöistä -ketju olisi varmaan paikallaan. Pari vuotta sitten 23.12. joku päätti kolhia meikän takaoven marketin pihalla siihen kuntoon, että koko ovi meni vaihtoon. Unohti jättää yhteystiedot tai ei ehkä huomannut tuota pikku sattumaa. Turvan kaskoon sitten korjaukseen, joka osui ns. välipäiville. Sijariksi tuli hinnat alkaen Focus, joka on kyllä ihan ok ajolleen mutta ei muuten sykähdytä.

Muutaman päivän päästä Turvan virkailija soitti, ja kysyi mitä autolle kuuluu. Sanoin etten tiedä, yhä korjaamolla. No, sijarivakuutukseen ei kuulemma kuulu se aika jolloin oma auto odottaa osia. Olin kyllä ensin äimän käkenä, ja sitten pissed off. Sanoin ettei korjaamo ilmoita mulle eri vaiheita mitä tapahtuu tai ei, enkä oikein henno kysyäkään. Jatkoin että usko vaan, niin mieluummin ajaisin omalla kuin tällä vuokraamon Focuksella. Ikävä sillä omalla olisi ajella ilman takaovea. Ja että oletko ihan tosissaan tällaista kyselemässä. Rouva meni aika hiljaiseksi, oli sinällään ihan ystävällinen kun varmaan ymmärsi itsekin miten mahdottomia kyselee, varmaan jonkun "viisaan pomon" käskystä. Lopuksi sanoi että odotellaan että oma tulee kuntoon, ja ajele sillä Focuksella.

Turva on Lähitapiolan tytäryhtiö.
Ex: BMW K1300S, K1200S, G30 520xda, F25 X3 20da, F10 520xda, F10 520da, E60 520ia, E39 520i, E36 318i, E30 318i.
Heguli31
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 1004
Liittynyt: 29 Maalis 2010, 13:05

Jokunen aika sitten näistä autovakuutuksista (ja yleensäkkin kaikista vakuutuksista) kaverin kanssa keskusteltiin. Kaverini on sellainen,että kilpailuttaa vakuutuksia lähes vuosittain. Jopa hinnan takia hajauttaa niitä pariinkin yhtiöön. Ei ole koskaan tarvinnut mistään vakuutuksesta korvauksia hakea. Joten jos näin jatkuu,niin rahaa säästyy ja homma toimii. Toivottavasti.

Itselle on vuosien varrella tullut selväksi,että pelkkä hinta ei ratkaise omia valintoja. Vakuutuksien kokonaishinnan lisäksi melkein tärkeämpi kriteeri on vak.yhtiön toiminta vahingon sattuessa. Ja siihen liittyen korvauksien saatavuus ja korvausten määrä suhteessa vahinkoon. Tämä pätee siis kaikkiin vakuutuksiini. Tähän asti kaikki vahinkoni ja tapaturmakorvaukseni olen saanut korvattua vakuutuksistani. Joten en lähde pelkää hintaa tuijottamaan. Kannattaa siis miettiä tuleeko se loppupelissä säästö kolahtamaan omaan nilkkaan.

Tietenkin halvin vakuutus olisi paras,jos se vielä korvaisi vahingon ilman vääntöä yhtiön kanssa ja "täysimääräisesti". Täytyy muistaa sekin,ettei sellaista vak.yhtiötä olekkaan,ettei joku joudu asioista riitelemään tai jää jopa ilman korvauksia sen lukemattoman "pikku prätin" takia.
BRot
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 200
Liittynyt: 15 Marras 2012, 00:41

Se on juurikin niin että vahingon sattuessa selviää mikä on hyvä vakuutusyhtiö. Omien ja tuttavapiirin kokemusten mukaan ensimmäisenä IF ja toisena OP... Ja jokaisessa yhtiössä saattaa tulla joskus joku ongelmallinen korvauspäätös. Ja vakuutusyhtiö on yksityinen toimija eikä mikään viranomainen eikä varsinkaan hyväntekeväisyyslaitos. Siksi jokainen tapaus on yleensä neuvoteltava ja valmistauduttava vääntöön.
Aero
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 1281
Liittynyt: 14 Marras 2011, 16:10
Auto: XE
350i DHC
159 Berlina
33 P4
Paikkakunta: Janakkala

Näissä tarvii aina muistaa kriittisellä mielellä kaksi seikkaa:

1) Vakuutusyhtiön core bisnes on lopulta olla maksamatta korvauksia. Vakuutusyhtiö, joka ei kyseenalaista, väännä eikä vastusta, on aika nopeasti konkurssikypsä.

2) Pienet korvaukset toimivat hyvin markkinointina. Joku satasten puhelin tai läppäri silloin tällöin per asiakas on isossa kuvassa rahamielessä ihan pfft, mutta tuo sille asiakkaalle hyvän mielen siitä, että nää hoitaa korvaukset oikein.

Johtopäätös: ison vahingon sattuessa se korvaustoiminta vasta mitataan. Tonneista saatetaan jo ähistä kovemmin, kymppitonneista ollaan jo oikeasti tarkempana. Se 500€ puhelimen kysymättä korvannut vakuutusyhtiö saattaa vastata vähän eri tavalla, kun niille tyrkyttää 50k€ laskua vesivahinkorempasta ja ne isot summat on oikeasti merkitsevämpiä asiakkaallekin.

Kun ymmärtää sopimuskumppania, on helpompaa ymmärtää sopimusta ja toimintaa ja toimia itse sen mukaisesti.
Silence! Is the moment between everyone
Is the best friend you have in the world
That moment in time will help you to survive
Lara Fabian - Silence
Wonderi
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 1639
Liittynyt: 20 Syys 2015, 00:39
Auto: i3 94Ah 2016
Paikkakunta: Nokia

En usko että minkään vakuutusyhtiön bisnesstrategiana olisi olla asiakkaille mahdollisimman mulkku ja riitaisa. Strategia on myydä vakuutuksia joista vakuutusmaksuja kertyy enemmän kuin korvauksia. Myydään paljon vakuutuksia joita asiakas ei oikeasti tarvitse, tai ei vähänkään talousmatematiikkaa laskemalla kannattaisi. Kännykkävakuutukset on hyvä esimerkki näistä, vakuutetaan jotain niin halpaa johon jokaisella pitäisi olla pahan päivän vararahaa tilillä sivussa. Ja vakuutusmaksuina kertyy selvästi enemmän kuin korvauksiin menee, kun eihän pari vuotta vanhan puhelimen korvattava arvo ikävähennysten ja omavastuun jälkeen ole juuri mitään.

Nähdään tässä varastettujen vanteiden tapauksessa jo että muutaman tonnin korvausriitelyllä saatiin kaikki vakuutuksenottajan perheen ja sukulaisen vakuutukset hätistettyä muihin yhtiöihin, eikä tätä ketjua lukevistakaan kukaan kyseiseen vakuutusyhtiöön halua nyt siirtyä. Näiltä ihmisiltä olisi saatu kerättyä seuraavan 10 vuoden aikana paljon enemmän vakuutusmaksuja.

Seurasin läheltä tapausta jossa uudehko kesämökki paloi kivijalkaan asti. Pitkälle kuusinumeroinen summa. Koskaan ei selvinnyt mikä sen sytytti, mutta ukkosmyrskyn aikana tapahtui. Vakuutusyhtiö korvasi mukisematta, ainoastaan irtaimistoa jäi osin korvaamatta, koska vakuutuksenottaja oli ihan itse valinnut korvauskatoksi vähän liian pienen summan. Täysin riidaton tapaus.

On toki tapauksia jossa korvauksista päättävä virkailija (ja joskus korvausta pyytävä asiakaskin) hölmöilee ankarasti ja tulee otsikoita. En tiedä minkälainen organisaatio vakuutusyhtiöissä korvauspäätöksistä päättää, yhden virkailijan valta voi olla suurikin tehdessä hyviä tai hölmöjä päätöksiä.
masaf1
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 900
Liittynyt: 06 Heinä 2011, 09:11
Auto: Kia Proceed GT

Wonderi kirjoitti: 19 Tammi 2022, 21:52 Nähdään tässä varastettujen vanteiden tapauksessa jo että muutaman tonnin korvausriitelyllä saatiin kaikki vakuutuksenottajan perheen ja sukulaisen vakuutukset hätistettyä muihin yhtiöihin, eikä tätä ketjua lukevistakaan kukaan kyseiseen vakuutusyhtiöön halua nyt siirtyä. Näiltä ihmisiltä olisi saatu kerättyä seuraavan 10 vuoden aikana paljon enemmän vakuutusmaksuja.
Näinpä, olis vaan korvanneet mukisematta uudet vanteet kunnon renkailla, hyvässä hengessä, olis maksanut heille varmaan ~3000-4000 € tai ne parin tonnin käytetytkin orggiksetkin ois käynyt + kumit niihin 500 tjsp.. Jo mun vanhempien vuotuisilla vakuutusmaksuilla (on metsää ja useampi kiinteistö, mönkkäriä, peräkärryä, henkilövakuutukset jne.) olis kuitattu vuodessa ja sen jälkeen todennäköisesti vaan plussaa yhtiölle. Heille ei ole koskaan mainitun lisäksi sattunut mitään vakuutusten piirissä pl. kerran OP-Pohjola-aikana faija peruutti Prismassa Mersun tolppaan niin takapuskurimuovi ja -umpio meni uusiksi n. 2500 € töineen. Ei sillonkaan kitisty, että "hommaa Torista käytetty halvin umpio" vaan marmorilla asappina korjattiin uudella.
Vastaa Viestiin