BMW M3 Touring

Keskustelua ///M-malleista
salmol
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 4227
Liittynyt: 18 Loka 2012, 19:33
Paikkakunta: Helsinki

Top Gear Suomi kirjoitti, että olisi tulossa farkkuversio M3:sta.

BMW M3 Touringin testaus alkanut Saksassa

BMW on tuomassa BMW M3 -urheiluautojen sarjaan ensimmäisen kerran Touring-mallin, jonka suuri tavaratila joustaa eri tarpeiden mukaan. Prototyypin voi nähdä testiajossa Münchenin lähialueilla.

BMW M3 Sedan- ja BMW M4 -mallit esitellään maailmalle syyskuussa, ja BMW M4 Convertible
-mallin lanseeraus ensi vuonna on myös jo tiedossa. Nyt tarkkasilmäiset voivat nähdä Münchenin lähistöllä myös täysin uudenlaisen M-sarjan mallin, kun viisiovista M3 Touring -prototyyppiä koeajetaan Garchingissa sijaitsevan kehityskeskuksen ympäristössä Nürburgringin radalla tehtyjen testien jälkeen.

Touring-mallissa M-sarjalle tyypilliseen suorituskykyyn yhdistetään aiemmin vain BMW M5:ssä nähtyä tavaratilaa ja toiminnallisuutta.

Sekä toisen sukupolven että neljännen sukupolven Sedan-mallit vuosina 1992 ja 2007 saivat seurakseen Touring-mallin, eikä ajatus ole uusi M3-sarjassakaan: 20 vuotta sitten lanseerattiin vastaava, kolmannen sukupolven BMW M3:een perustuvat prototyyppi. Silloin tavoitteena oli osoittaa, että eri korityyppien valmistus urheiluautojen tuotantolinjalla onnistuisi. Seitsemännen sukupolven BMW M3 -malleissa ei enää tyydytä teoriaan ja tuotantoteknisiin testisarjoihin.

Kuusisylinteristä M TwinPower -turbomoottoria on viritetty edelleen. Viisi ovea ja erittäin muuntuva tavaratila ovat juuri sitä, mitä sarjan ystävät ovat pitkään odottaneet. M3 Touringissa he saavat täysiverisen urheiluauton, joka toiminnallisuudeltaan vastaa arkipäivän haasteisiin.

Uudesta korista huolimatta uusi M3 Touring on ulkomuodoltaan selvästi M-sarjaa – sen takaavat leveä akseliväli, silmiinpistävät suuret ilmanottoaukot edessä ja neljä pakoputkea.

BMW M3 Touring on vielä kaksivuotisen kehitysprosessinsa alkuvaiheissa. Kuten muidenkin BMW 3 -urheiluautojen tavoin, yleisillä teillä tehdyt koeajot ovat merkki siitä, että ratkaiseva askel kohti mallin lanseeraamista on otettu.
Ex: BMW F36 420dA xDrive, BMW F30 320dA, BMW R 850 R, Volvo C30 2.0dA, Volvo S80 2.9, Opel Vectra 1.6 S, Peugeot 309 1.6