Outo ääni - vika vai ominaisuus?

F20, F21, F22, F23
Noviisi_21
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 3
Liittynyt: 08 Kesä 2021, 09:34

Olen uutena bemari- ja ykkössarja-kuskina ihmetellyt outoja humahduksia, jotka kuuluvat auton sivuilta tai pohjasta satunnaisesti. Niitä kuuluu erityisesti maantienopeuksilla. Ensimmäisen kerran kun kuulin äänet ajoin sivuun ja tarkastin auton, koska kuulostivat sen verran voimakkailta.

Lähinnä kuulostaa siltä kuin ilmavirta pääsisi humahtamaan jonnekin rakenteisiin. Todella outo ääni. Onko vastaavia kokemuksia kenelläkään?
Wonderi
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 1549
Liittynyt: 20 Syys 2015, 00:39
Auto: i3 94Ah 2016
Paikkakunta: Nokia

Voisiko pohjan muoviset suojalevyt olla huonosti kiinni, ja tuuli haukkaisi väliin? Vai onko kyse vaan karheasta asfaltista joka löytää renkaasta resonanssitaajuuden ja rengasmelu kasvaa äkkinäisesti?
Noviisi_21
Rekisteröitynyt käyttäjä
Rekisteröitynyt käyttäjä
Viestit: 3
Liittynyt: 08 Kesä 2021, 09:34

Syy taisi selvitä. Siinä mielessä olin oikeassa että ilma liikkui ja aiheutti resonointia rakenteissa...mutta en olisi uskonut, että ääni tulee kajareista ja saa ovikotelot meluamaan oikein kunnolla. Resonointi osui juuri jollekin tietylle taajuudelle eikä siten kuulostanut musikaaliselta tai toistuvan esimerkiksi basarin iskujen mukana. Luonnollisesti humahdukset kuuluivat voimakkaammin maantienopeuksilla, jollloin tulee lisätty musiikin voimakkuutta. Voisiko olla että kajareissa on jotain vikaakin tai sitten johdotukset heikkoja tms. Melko pettynyt kyllä äänentoiston laadusta - vastaavaan resonointiin en ole koskaan törmännyt muissa autoissa.

No, nyt toimii, kun laittoin bassot todella pienelle. :D
Vastaa Viestiin